Gratis verzending v.a. €75 (NL) & €100 (BE)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde werkdag verstuurd
Enorm assortiment & alle bekende merken
0

MAANDAANBIEDING: 25% KORTING opMAANDAANBIEDING: 25% KORTING opFlorence Acryl

Review Logo9,6 @ Kiyoh
0
Gratis verzending v.a. €75 (NL) & €100 (BE)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde werkdag verstuurd
Enorm assortiment & alle bekende merken

MAANDAANBIEDING: 25% KORTING opMAANDAANBIEDING: 25% KORTING opFlorence Acryl

Gellak

Wil je graag prachtig gelakte nagels met een mooie kleur, die ook nog eens wekenlang blijft zitten? Dan is gellak het product voor jou. Het blijft veel langer zitten dan nagellak met een langdurige glans en is krasbestendig.

Wil je graag prachtig gelakte nagels met een mooie kleur, die ook nog eens wekenlang blijft zitten? Dan is gellak het product voor jou. Je draagt gellak namelijk als een gewone nagellak maar het blijft veel langer zitten met een langdurige glans en is krasbestendig.

Wat is gellak?

Gellak is een nagellak systeem dat een combinatie is tussen nagellak en gel. Hierdoor moet dit product worden uitgehard onder een goede gellak lamp met UV bulbjes of UV LED. Het verschil met gewone nagellak is dat het door de gel in het product en uitharden in de lamp veel langer mooi blijft zitten tot wel 2 a 3 weken. Gellak heeft de positieve eigenschap dat het de nagels verstevigt zonder dat deze de flexibiliteit kwijt raakt. Hierdoor breken en scheuren de nagels niet of minder snel.

Voordelen van gellak

Het gebruik van gellak kent verschillende voordelen:

 • Verkrijgbaar in alle denkbare kleuren
 • Perfecte glans op je nagels
 • Het blijft wel 2 tot 3 weken zitten
 • Verstevigt de natuurlijke nagel
 • Behoudt de flexibilteit van de natuurlijke nagel
 • Beschadigt de natuurlijke nagel niet
 • Makkelijk aan te brengen in slechts enkele stappen
 • Gemakkelijk te verwijderen binnen 10 minuten

Wat heb je nodig om met gellak te starten

Wil graag starten met gellak? Dan heb je in ieder geval de volgende producten nodig. Deze producten zitten ook in de complete gellak starterspakket die je kunt aanschaffen of alle producten zijn uiteraard ook los verkrijgbaar.

 • UV lamp of UV LED lamp
 • Cuticle Pusher
 • Celstofdeppers
 • Vijl
 • Stofborstel
 • Basecoat
 • Topcoat
 • Gellak Kleuren
 • Aceton of remover
 • Folie wraps
 • Nagelriemolie

Welke soorten gellak zijn er?

Gellak is verkrijgbaar is verschillende soorten en kleuren. In de basis maak je gebruik van een basecoat en topcoat maar er zijn naast de kleuren ook gelpolish met specifieke eigenschappen en effecten die wij graag hieronder noemen.

Hoe gellak aanbrengen?

 1. De gellak voorbereiding
  Een andere naam voor gellak voorbereiding is ook gellak prep. Dit is de eerste stap die je doet voordat je gellak aan kunt gaan brengen. Je vijlt eerst de nagels in de gewenste vorm met 240 of 180 grit vijl. Vervolgens duw je met een pro pusher de nagelriemen voorzichtig terug en haal je de vliesjes van de nagel met deze pro pusher of met een curette. Eventueel kun je hierbij een cuticle remover gebruiken, waardoor dit eenvoudiger gaat. Zorg ervoor dat de nagel na de voorbereiding vetvrij wordt gemaakt met een ontvetter ook wel prep product genoemd. Vanaf deze stap is het belangrijk dat de nagels niet meer aangeraakt worden. Gebeurt dat wel, dan zul je je stappen weer moeten herhalen vanaf het ontvetten.
 2. Gellak primer aanbrengen
  Nadat de nagel vetvrij is gemaakt breng je een zuurvrije bonding primer aan. Dit zorgt ervoor dat je een goede hechting hebt tussen de natuurlijke nagel en de gellak. Dit product werkt als een dubbelzijdig tape. Er bestaat ook een primer op zuurbasis. Deze moet je heel dun aanbrengen door het penseeltje eerst nog afstrijken op een celstofdepper voordat je het aanbrengt omdat deze zuur bevat. Daarom adviseren wij een zuurvrije primer te gebruiken.
 3. Gellak base coat aanbrengen
  Een base coat zorgt ook weer voor een goede hechting. Daarnaast zorgt het ervoor dat de pigmenten van de gellak kleur niet in de natuurlijke nagel kunnen doordringen. Tegenwoordig wordt ook steeds vaker gekozen om in plaats van een base coat, een rubberbase aan te brengen als basis. Hiermee zorg je ervoor dat je extra stevigheid krijgt. De nagels zullen hierdoor minder snel breken of scheuren. Breng de basecoat niet te dik aan en zorg ervoor dat je een millimeter van de nagelriemen en zijkanten van de nagel blijft, zodat de huid niet aangeraakt wordt. Deze laag hard je vervolgens uit in de UV of UV LED lamp. Bij de merken kunnen de uithardingstijden wel wat verschillen. Maar gemiddeld moet deze laag 1 minuut in de UV lamp of 30 seconden in de UV LED lamp worden uitgehard. Hou altijd de uithardingstijden van het merk aan. Verwijder de plaklaag na uitharding niet want dit zorgt voor de hechting van de kleur op de base coat.
 4. Gellak kleur aanbrengen
  Bij het aanbrengen van de kleur dien je ook niet te dik te werken, maar werk in 2 dunnere lagen waarbij ieder laag uitgehard moet worden in de in de UV lamp of UV LED lamp. Bij de merken kunnen de uithardingstijden wel wat verschillen. Maar gemiddeld moet deze per laag 2 minuten in de UV lamp of 60 seconden in de UV LED lamp worden uitgehard. Hou altijd de uithardingstijden van het merk aan. Verwijder geen plaklaag.
 5. Gellak top coat aanbrengen
  De topcoat zorgt voor een goed verzegeling en mooie glanslaag (of als je kiest voor een matte topcoat voor een matte afwerking). Er zijn no cleanse topcoats, deze hebben geen plaklaag. Ook zijn er topcoats met een plaklaag. Wij adviseren in beide gevallen de plaklaag na uitharden toch te verwijderen met een cleanser. Dat wil zeggen dat ook bij ieder merk topcoat zonder plaklaag je deze altijd wel ook dient te cleansen. Dit is conform de laatste richtlijnen en onderzoeken.
  Bij de merken kunnen de uithardingstijden onderling verschillen. Maar gemiddeld moet de topcoat laag 2 minuten in de UV lamp of 60 seconden in de UV LED lamp worden uitgehard. Hou echter altijd de uithardingstijden van het merk aan.
 6. Gellak cleanser gebruiken
  Laat de nagels vervolgens eerst 30 seconden afkoelen voordat je een cleanser gebruikt, anders kunnen de nagels dof uitslaan.  Met een cleanser (waarbij je dit product op de celstofdepper aanbrengt) verwijder je de plaklaag nadat de topcoat is uitgehard.
 7. Nagelriemolie gebruiken
  Een goede nagelriemolie is heel belangrijk. Dit zorgt voor de voeding en verzorging van de nagelriemen en huid. Daarnaast heeft dit product nog een belangrijke werking: Het zorgt ervoor dat de nagels flexibel blijven en hierdoor minder snel breken of scheuren.

Gellak Verwijderen

Het verwijderen van gellak kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is het afweken, je kunt het ook eraf vijlen of een elektrische nagelvijl gebruiken. De methode van het afweken zullen wij hier stap voor stap behandelen. Voor de overige mogelijkheden verwijzen wij naar de gellak verwijderen categorie.

Gellak verwijderen door afweken

Bij het verwijderen van gellak door gebruik te maken van de afweek methode maak je gebruik van producten op basis van aceton. Dit kan pure aceton zijn of product removers op basis van aceton met toegevoegde verzorgende bestanddelen voor de huid. Je kunt geen nagellakremover met aceton gebruiken hiervoor, deze producten bevatten te weinig aceton.

 1. Kort de nagel in met een vijl indien gewenst en vijl de topcoat ‘open’ met een 180 of 240 grit vijl. Hierdoor kan de aceton of de product remover beter doordringen in het product wat het verwijderen makkelijker maakt.
 2. Maak de nagel met een borstel stofvrij
 3. Gebruik aceton of een product remover en doordrenk het sponsje van een folie wrap hiermee. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een soak off clip in combinatie met een (deel van een) celstofdepper.
 4. Wikkel de folie wrap stevig om de vinger (het sponsje raakt dan de natuurlijke nagel) en zorg dat deze gedurende 10 á 12 minuten stevig om de vinger blijft zitten. Door een handdoek vervolgens om de handen heen te wikkel creëer je extra warmte en kun je het afweekproces verbeteren.
 5. Verwijder de folie wrap per vinger en gebruik de lepeltjeskant van de pro pusher of gellak removal tool om het product voorzichtig te verwijderen.
 6. Herhaal deze stappen per vinger.
 7. Als er nog iets product blijft zitten, kun je dit voorzichtig met een zachte vijl verwijderen.
 8. Was de handen en met water en zeep. Laat deze vervolgens goed drogen en wil je opnieuw gellak aanbrengen start dan weer de stappen van het aanbrengen van gellak.
 9. Wil je geen gellak aanbrengen gebruik dan een handcrème om de handen te verzorgen en daarnaast een goede nagelriemolie tegen uitdroging en verzorging van de nagels en nagelriemen.
 10. Na het verwijderen van gellak voelen je nagels wat zachter aan aan gedurende 1 tot 2 dagen. Dit komt door het vochtgehalte in je nagelplaat tijdelijk is gestegen door het verwijderen met ongeveer 10-15%. Dit kan geen kwaad en verdwijnt vanzelf.

Wil je gellak kopen?

Wil je gellak kopen? Dat kan! In onze webshop kun je namelijk verschillende professionele merken vinden en kiezen uit maar liefst meer dan 600 verschillende kleuren en handige gelpolish startpakketten bestellen. Bij deze startpakketten leveren wij ook altijd een stappenplan.

Wil je meer weten over gellak?

Wil je graag meer kennis op doen voordat je met gellak begint of wil je jouw huidige kennis graag verder uitbreiden? Ook dat kan bij ons. In onze geheel eigen Nail XL Academy kun je namelijk verschillende opleidingen en cursussen volgen. Nail XL is namelijk al sinds 2002 hèt opleidingsinstituut voor nagelstyling-, wimperstyling- en wenkbrauwstyling opleidingen met veel persoonlijke aandacht en vakkundige begeleiding tijdens de training en de periode daarna.

Heb je ondertussen nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Gellak

Wil je graag prachtig gelakte nagels met een mooie kleur, die ook nog eens wekenlang blijft zitten? Dan is gellak het product voor jou. Je draagt gellak namelijk als een gewone nagellak maar het blijft veel langer zitten met een langdurige glans en is krasbestendig.

Wat is gellak?

Gellak is een nagellak systeem dat een combinatie is tussen nagellak en gel. Hierdoor moet dit product worden uitgehard onder een goede gellak lamp met UV bulbjes of UV LED. Het verschil met gewone nagellak is dat het door de gel in het product en uitharden in de lamp veel langer mooi blijft zitten tot wel 2 a 3 weken. Gellak heeft de positieve eigenschap dat het de nagels verstevigt zonder dat deze de flexibiliteit kwijt raakt. Hierdoor breken en scheuren de nagels niet of minder snel.

Voordelen van gellak

Het gebruik van gellak kent verschillende voordelen:

 • Verkrijgbaar in alle denkbare kleuren
 • Perfecte glans op je nagels
 • Het blijft wel 2 tot 3 weken zitten
 • Verstevigt de natuurlijke nagel
 • Behoudt de flexibilteit van de natuurlijke nagel
 • Beschadigt de natuurlijke nagel niet
 • Makkelijk aan te brengen in slechts enkele stappen
 • Gemakkelijk te verwijderen binnen 10 minuten

Wat heb je nodig om met gellak te starten

Wil graag starten met gellak? Dan heb je in ieder geval de volgende producten nodig. Deze producten zitten ook in de complete gellak starterspakket die je kunt aanschaffen of alle producten zijn uiteraard ook los verkrijgbaar.

 • UV lamp of UV LED lamp
 • Cuticle Pusher
 • Celstofdeppers
 • Vijl
 • Stofborstel
 • Basecoat
 • Topcoat
 • Gellak Kleuren
 • Aceton of remover
 • Folie wraps
 • Nagelriemolie

Welke soorten gellak zijn er?

Gellak is verkrijgbaar is verschillende soorten en kleuren. In de basis maak je gebruik van een basecoat en topcoat maar er zijn naast de kleuren ook gelpolish met specifieke eigenschappen en effecten die wij graag hieronder noemen.

Hoe gellak aanbrengen?

 1. De gellak voorbereiding
  Een andere naam voor gellak voorbereiding is ook gellak prep. Dit is de eerste stap die je doet voordat je gellak aan kunt gaan brengen. Je vijlt eerst de nagels in de gewenste vorm met 240 of 180 grit vijl. Vervolgens duw je met een pro pusher de nagelriemen voorzichtig terug en haal je de vliesjes van de nagel met deze pro pusher of met een curette. Eventueel kun je hierbij een cuticle remover gebruiken, waardoor dit eenvoudiger gaat. Zorg ervoor dat de nagel na de voorbereiding vetvrij wordt gemaakt met een ontvetter ook wel prep product genoemd. Vanaf deze stap is het belangrijk dat de nagels niet meer aangeraakt worden. Gebeurt dat wel, dan zul je je stappen weer moeten herhalen vanaf het ontvetten.
 2. Gellak primer aanbrengen
  Nadat de nagel vetvrij is gemaakt breng je een zuurvrije bonding primer aan. Dit zorgt ervoor dat je een goede hechting hebt tussen de natuurlijke nagel en de gellak. Dit product werkt als een dubbelzijdig tape. Er bestaat ook een primer op zuurbasis. Deze moet je heel dun aanbrengen door het penseeltje eerst nog afstrijken op een celstofdepper voordat je het aanbrengt omdat deze zuur bevat. Daarom adviseren wij een zuurvrije primer te gebruiken.
 3. Gellak base coat aanbrengen
  Een base coat zorgt ook weer voor een goede hechting. Daarnaast zorgt het ervoor dat de pigmenten van de gellak kleur niet in de natuurlijke nagel kunnen doordringen. Tegenwoordig wordt ook steeds vaker gekozen om in plaats van een base coat, een rubberbase aan te brengen als basis. Hiermee zorg je ervoor dat je extra stevigheid krijgt. De nagels zullen hierdoor minder snel breken of scheuren. Breng de basecoat niet te dik aan en zorg ervoor dat je een millimeter van de nagelriemen en zijkanten van de nagel blijft, zodat de huid niet aangeraakt wordt. Deze laag hard je vervolgens uit in de UV of UV LED lamp. Bij de merken kunnen de uithardingstijden wel wat verschillen. Maar gemiddeld moet deze laag 1 minuut in de UV lamp of 30 seconden in de UV LED lamp worden uitgehard. Hou altijd de uithardingstijden van het merk aan. Verwijder de plaklaag na uitharding niet want dit zorgt voor de hechting van de kleur op de base coat.
 4. Gellak kleur aanbrengen
  Bij het aanbrengen van de kleur dien je ook niet te dik te werken, maar werk in 2 dunnere lagen waarbij ieder laag uitgehard moet worden in de in de UV lamp of UV LED lamp. Bij de merken kunnen de uithardingstijden wel wat verschillen. Maar gemiddeld moet deze per laag 2 minuten in de UV lamp of 60 seconden in de UV LED lamp worden uitgehard. Hou altijd de uithardingstijden van het merk aan. Verwijder geen plaklaag.
 5. Gellak top coat aanbrengen
  De topcoat zorgt voor een goed verzegeling en mooie glanslaag (of als je kiest voor een matte topcoat voor een matte afwerking). Er zijn no cleanse topcoats, deze hebben geen plaklaag. Ook zijn er topcoats met een plaklaag. Wij adviseren in beide gevallen de plaklaag na uitharden toch te verwijderen met een cleanser. Dat wil zeggen dat ook bij ieder merk topcoat zonder plaklaag je deze altijd wel ook dient te cleansen. Dit is conform de laatste richtlijnen en onderzoeken.
  Bij de merken kunnen de uithardingstijden onderling verschillen. Maar gemiddeld moet de topcoat laag 2 minuten in de UV lamp of 60 seconden in de UV LED lamp worden uitgehard. Hou echter altijd de uithardingstijden van het merk aan.
 6. Gellak cleanser gebruiken
  Laat de nagels vervolgens eerst 30 seconden afkoelen voordat je een cleanser gebruikt, anders kunnen de nagels dof uitslaan.  Met een cleanser (waarbij je dit product op de celstofdepper aanbrengt) verwijder je de plaklaag nadat de topcoat is uitgehard.
 7. Nagelriemolie gebruiken
  Een goede nagelriemolie is heel belangrijk. Dit zorgt voor de voeding en verzorging van de nagelriemen en huid. Daarnaast heeft dit product nog een belangrijke werking: Het zorgt ervoor dat de nagels flexibel blijven en hierdoor minder snel breken of scheuren.

Gellak Verwijderen

Het verwijderen van gellak kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is het afweken, je kunt het ook eraf vijlen of een elektrische nagelvijl gebruiken. De methode van het afweken zullen wij hier stap voor stap behandelen. Voor de overige mogelijkheden verwijzen wij naar de gellak verwijderen categorie.

Gellak verwijderen door afweken

Bij het verwijderen van gellak door gebruik te maken van de afweek methode maak je gebruik van producten op basis van aceton. Dit kan pure aceton zijn of product removers op basis van aceton met toegevoegde verzorgende bestanddelen voor de huid. Je kunt geen nagellakremover met aceton gebruiken hiervoor, deze producten bevatten te weinig aceton.

 1. Kort de nagel in met een vijl indien gewenst en vijl de topcoat ‘open’ met een 180 of 240 grit vijl. Hierdoor kan de aceton of de product remover beter doordringen in het product wat het verwijderen makkelijker maakt.
 2. Maak de nagel met een borstel stofvrij
 3. Gebruik aceton of een product remover en doordrenk het sponsje van een folie wrap hiermee. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een soak off clip in combinatie met een (deel van een) celstofdepper.
 4. Wikkel de folie wrap stevig om de vinger (het sponsje raakt dan de natuurlijke nagel) en zorg dat deze gedurende 10 á 12 minuten stevig om de vinger blijft zitten. Door een handdoek vervolgens om de handen heen te wikkel creëer je extra warmte en kun je het afweekproces verbeteren.
 5. Verwijder de folie wrap per vinger en gebruik de lepeltjeskant van de pro pusher of gellak removal tool om het product voorzichtig te verwijderen.
 6. Herhaal deze stappen per vinger.
 7. Als er nog iets product blijft zitten, kun je dit voorzichtig met een zachte vijl verwijderen.
 8. Was de handen en met water en zeep. Laat deze vervolgens goed drogen en wil je opnieuw gellak aanbrengen start dan weer de stappen van het aanbrengen van gellak.
 9. Wil je geen gellak aanbrengen gebruik dan een handcrème om de handen te verzorgen en daarnaast een goede nagelriemolie tegen uitdroging en verzorging van de nagels en nagelriemen.
 10. Na het verwijderen van gellak voelen je nagels wat zachter aan aan gedurende 1 tot 2 dagen. Dit komt door het vochtgehalte in je nagelplaat tijdelijk is gestegen door het verwijderen met ongeveer 10-15%. Dit kan geen kwaad en verdwijnt vanzelf.

Wil je gellak kopen?

Wil je gellak kopen? Dat kan! In onze webshop kun je namelijk verschillende professionele merken vinden en kiezen uit maar liefst meer dan 600 verschillende kleuren en handige gelpolish startpakketten bestellen. Bij deze startpakketten leveren wij ook altijd een stappenplan.

Wil je meer weten over gellak?

Wil je graag meer kennis op doen voordat je met gellak begint of wil je jouw huidige kennis graag verder uitbreiden? Ook dat kan bij ons. In onze geheel eigen Nail XL Academy kun je namelijk verschillende opleidingen en cursussen volgen. Nail XL is namelijk al sinds 2002 hèt opleidingsinstituut voor nagelstyling-, wimperstyling- en wenkbrauwstyling opleidingen met veel persoonlijke aandacht en vakkundige begeleiding tijdens de training en de periode daarna.

Heb je ondertussen nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Gellak
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »