Gratis verzending v.a. €75 (NL) & €100 (BE)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde werkdag verstuurd
Enorm assortiment & alle bekende merken
0

Wij zijn de hele zomer gewoon geopend!Wij zijn de hele zomer gewoon geopend!Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

Review Logo9,6 @ Kiyoh
0
Gratis verzending v.a. €75 (NL) & €100 (BE)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde werkdag verstuurd
Enorm assortiment & alle bekende merken

Wij zijn de hele zomer gewoon geopend!Wij zijn de hele zomer gewoon geopend!Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur

31 januari 2023

Wat is soak off gel?

In de jaren 80 werken de traditionele ‘harde’ gels geïntroduceerd binnen de nagelwereld. Denk hierbij aan de bekende builder of strijkgels. Deze gelsoorten kun je alleen verwijderen door middel van vijlen of frezen, maar kunnen er niet afgeweekt worden.

In de jaren 90 kwamen de ‘soak off’ (dus afweekbare) gels op de markt. Deze gels werden direct populair gezien deze veilig waren voor de natuurlijke nagel. Met vijlen werd er weleens teveel gevijld waardoor de natuurlijke nagels dunner werd gevijld.  Doordat de gel wat zachter was dan de traditionele gels, werd het in model vijlen ook makkelijker. 

Een nadeel hiervan was echter dat je met deze gels de nagels niet kon verlengen, alleen verstevigen.

Soak off gel ofwel gellak is de nieuwste trend op nagelgebied. Dit product combineert de eigenschappen van een gel met die van een nagellak in een veelvoud aan kleuren. De soak off gel/gellak wordt dun aangebracht op de natuurlijke nagel of kunstnagel en vervolgens uitgehard in een professionele UV lamp of LED lamp. Het product wordt aangebracht als een nagellak, maar heeft de duurzaamheid en flexibiliteit van een gel. Het resultaat is prachtige nagels die twee tot vier weken blijven zitten. Dit is afhankelijk van de groei van de eigen nagel. Het product is eenvoudig te verwijderen door gebruik te maken van aceton en nailwraps/foilwraps.

Dit product is hiermee uitermate geschikt voor een nagelstudio, kapsalon, pedicuresalon of schoonheidssalon die hun diensten willen uitbreiden of een geheel nieuwe doelgroep willen aanspreken. U kunt namelijk in een zeer kort tijdsbestek uw klant van prachtig gekleurde nagels voorzien zonder te vijlen en zonder frezen.

Wat is soak off gel /gellak niet?

Soak off gel is géén vervanger van nagellak en géén vervanger van kunstnagelbehandelingen met gel of acryl. Soak off gel is namelijk een dunne vorm van gel en hiermee lichter en ook flexibeler, maar niet zo verstevigend als een harde gel of acryl. Het geeft een natuurlijke look maar blijft veel langer zitten dan een nagellak. Daarom wordt het ook wel een semi-permanente nagellak genoemd.

Wat is het soak off gel/gellak resultaat?

Een behandeling met soak off gel geeft duurzame en flexibele nagels in prachtige kleuren. Het geeft het schitterende resultaat van een langzittende en duurzame hoogglans op je nagels. Zonder de bekende nagellak problemen en dus: geen vlekken, geen tekenen van slijtage en geen droogtijd.

Soak off gel combineert de eigenschappen van een gel met die van een nagellak in een veelvoud aan kleuren. Het geeft de nagels een natuurlijke look en geeft minimaal twee weken lang prachtige nagels. Niet alleen het aanbrengen gaat zeer eenvoudig, maar ook het verwijderen.

De voordelen

- Geen droogtijd, het product wordt aangebracht als een nagellak en uitgehard in een UV-Lamp;
- Volmaakte, fantastische hoogglans, twee weken lang, gegarandeerd!
- Sterke, schitterend gekleurde nagels, die toch flexibel zijn;
- Dun maar sterk. Soak off gel beschermt en verstevigt natuurlijke nagels;
- Nagels hoeven niet meer gefreesd of gevijld te worden. U verwijdert het heel gemakkelijk

Beter dan nagellak

Een grote groep van vrouwen geeft de voorkeur aan nagellak, in plaats van gelnagels en acrylnagels. Het welbekende probleem van nagellak is alleen dat deze vaak slechts enkele dagen mooi blijft en een behoorlijk lange droogtijd heeft. Soak off gel brengt hier echter verandering in: het is net zo makkelijk aan te brengen als nagellak, is verkrijgbaar in zeer veel verschillende kleuren en geeft eenzelfde mooie natuurlijke look, maar blijft wel 2 werken lang gegarandeerd mooi.

Gellak Verwijderen

 1. Kort de nagel in met een vijl indien gewenst en vijl de topgel ‘open’ met een 180 gritt vijl. Hierdoor kan de aceton/soak beter doordringen in het product.
 2. Maak de nagel met een borstel stofvrij
 3. Gebruik aceton of een soak product en doordreng het sponsje van een foil wrap nat met aceton/soak.
 4. Wikkel de Foil Wrap stevig om de vinger (het sponjes raakt dan de natuurlijke nagel) en zorg dat deze gedurende 10 á 12 minuten stevig om de vinger blijft zitten.
 5. Verwijder de Foil Wrap per vinger en gebruik de lepeltjeskant van de cuticle pusher om het product voorzichtig te verwijderen.
 6. Herhaal deze stappen per vinger.
 7. Als er nog iets product blijft zitten, kun je dit voorzichtig met een zachte vijl verwijderen.
 8. Was je handen en gebruik daarna een handcrème om de handen te verzorgen en daarnaast een goede nagelriemolie tegen uitdroging van de nagels en nagelriemen.

Problemen met afweken

 • De klant heeft door gebrek aan olie, poreuze nagels.
 • Glitter gel polishes weken vaak slechter af/ en het kan ook per merk wat verschillen
 • Je hebt tussendoor de foilwrap verwijderd om te kijken en dus heb je het chemische proces verbroken. Probeer de aceton/soak nog eens aan te brengen en laat het langer inwerken.
 • Het kan zijn dat je product niet afweekbaar is, dus een hard gel is.

Nieuwe klantengroep = meer omzet

Met Soak off gel kunt u een extra dienst aanbieden in uw salon en een geheel nieuwe doelgroep aanspreken. Een doelgroep die namelijk geen acrylnagels of gelnagels wil of heeft, maar bijvoorbeeld wel graag nagellak draagt. Zo kunt u uw salon nog winstgevender maken en nieuwe klanten aantrekken. Soak off gel is overigens ook geschikt om te gebruiken over gelnagels of acrylnagels.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »